Няма категорично политически арест.  Това коментира пред журналисти старши комисар

...
Няма категорично политически арест.  Това коментира пред журналисти старши комисар
Коментари Харесай

Директорът на пловдивската полиция: Кметът на Стамболийски е извикан за обяснения и не е арестуван

Няма изрично политически арест.  Това разяснява пред публицисти старши комисар Васил Костадинов, шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, във връзка на инспекциите и снемането на пояснения от кмета на Стамболийски Георги Мараджиев.

По думите му създаването се води повече от шест месеца в отдел " Икономическа полиция ". Претърсвания и изземвания са осъществени в още две области в страната, отдалечени от Пловдив, добави Костадинов. По думите му претърсванията са свързани с следствието, а не с Мараджиев.

Вчера чиновници на " Икономическа полиция " в Пловдив правиха инспекции във компанията на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев. Той е бил извикан в полицията за пояснения и не е задържан.

От 13 септември тази година полицията интензивно работи с Окръжната прокуратура и са провеждани няколкократни заседания на тази тематика, разяснява Костадинов. Той бе безапелационен, че всички дейности са планувани авансово. Образувано е следствено дело, тъй като тази категория длъжностни лица се проверяват по този метод, изясни комисарят. Той посочи, че огромна част от осъществените претърсвания и изземвания през вчерашния ден са станали след предварителни позволения на Окръжен съд - Пловдив.  Работата по случая продължава. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР